El dia 4 de Novembre el doctor José Maria Paricio ens va visitar, com cada any des de fa més de 10 anys, per a parlar-nos sobre la lactància materna i els seus beneficis. José María Paricio Talayero és especialista en Pediatria per formació MIR, és doctor en Medicina pel departament de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Autònoma de Madrid i diplomat en Disseny i Estadística en Ciències de la Salut per la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant vint anys, el doctor Paricio va ser cap del servei de Pediatria de l’Hospital Marina Alta de Dénia (Alacant) i membre de l’equip de transport neonatal de la província d’Alacant. En 1998 va aconseguir, al costat del seu equip, l’acreditació de la Iniciativa Hospital Amic dels Xiquets (IHAN) de l’OMS/ UNICEF. Vocal del Comité de Lactància Materna de l’Associació Espanyola de Pediatria entre 2000 i 2013, és, des de 2017, membre del Consell Consultiu de Salut de la Llet League International.el libro de la lactancia

A més de la xerrada que sempre ens ofereix, José María ens va contar un poc sobre l’últim dels seus llibres, el qual va ser publicat en setembre del 2022 “ EL LIBRO DE LA LACTANCIA”. En aquest llibre, el doctor José María Paricio comparteix els coneixements sobre aspectes científics, tècnics, emocionals, socials, culturals i històrics de la lactància, plasmant tant el publicat en els àmbits de la ciència i la medicina com l’aprés en la seua experiència professional, de més de quaranta anys, de tracte amb mares i bebès. Amb un estil divulgatiu i amè, comprensible i útil per a tots – des de mares i famílies fins a professionals-, l’autor aborda qüestions clau per a comprendre la riquesa de la lactància: la seua apassionant història, el funcionament del pit matern, la composició i propietats de la llet, les tècniques per a alletar apreses de les dones, l’influx de la misogínia en la cultura de la lactància i en els models sanitaris d’assistència maternoinfantil, les dificultats i problemes mèdics i sociolaborals, els falsos problemes, les males solucions i falses creences, els efectes de la tecnificació i la medicalització, els reptes que es plantegen en alletar en una societat complexa i la rica cultura artística i narrativa generada entorn de la lactància.

Com a opinió personar creguem que la xerrada va ser molt interessant i enriquidora, ja que gràcies a això varem aprendre concepte i mètodes sobre la lactància materna que no coneixíem. Ens va explicar la historia de la lactància materna i del seu desenvolupament al llarg del temps fins a ara, les creences i deduccions que feia la gens sobre la llet materna i els canvis que ha suposat per a la societat de hui en dia. Gràcies a ell i les seues explicacions podem dir que ara som més conscients de la importància que te el fet d’amamantar en els primers mesos de vida als infants. I a més, ens va firmar un exemplar del seu llibre!!