Erasmus logo

La Comissió Europea ha atorgat novament a l’escola FP La Safor la CARTA ECHE d’Educació Superior per al període de 2021-2027 per continuar oferint la possibilitat de completar la teua formació acadèmica a l’estranger, a més de conèixer, viure i intercanviar experiències amb persones de diferents països. Us deixem ací el document perquè pugueu consultar-ho.

 

Si vols conèixer més sobre aquest document, pots consultar tota la informació en:

Què és Erasmus+?

Erasmus+ és el programa europeu en els àmbits d’educació, formació, joventut i esport per al període 2014-2020. Erasmus+ és un programa únic que tracta d’impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal, a més d’ajudar els nostres sistemes d’educació, formació i joventut per a proporcionar un ensenyament i aprenentatge que doten a les persones de les capacitats necessàries per al mercat laboral i la societat actual i futura.

L’agència nacional espanyola coordinadora de la gestió d’aquest programa és el Servicio Español para la internacionalización de la Educación (SEPIE).

En l’any 2011, la Comissió Europea otorga a l’escola d’FP La Safor la CARTA ECHE (Erasmus Charter for Higher Education) que proporciona el marc de qualitat general per al desenvolupament d’activitats de cooperació europea i internacional que una institució d’educació superior pot dur a terme dins del programa Erasmus+. El programa Erasmus+ te diferents propòsits com ara: aconseguir els objectius de l’Estratègia Europa 2020 i del Marc estratègic per a la cooperació europea en l’àmbit de l’educació i la formació (ET 2020), el desenvolupament sostenible dels països associats en el camp de l’educació superior, aconseguir els objetius globals del Marc renovat par a la cooperació europea en l’àmbit de la juventut i la promoció dels valors europeus.

L’escola FP La Safor ofereix al seu alumnat la possibilitat de participar en el programa Erasmus+ realitzant mobilitats per a pràctiques (periode d’ FCT) en els diferents països de la Unió Europea.

Des del curs 2012, han participat 43 alumnes realitzant les seues pràctiques en països com Anglaterra, Italia, República Txeca, Alemanya i Polònia on han pogut intercanviar noves experiències dins del  camp professional de l’educació infantil, conèixer noves metodologíes i utilitzar diferents recursos i materials a més de proporcionar-los una visió més àmplia del mercat laboral actual.

Tal i com ho han demostrat diferents estudis de la Comissió Europea, l’experiència formativa a l’estranger afavoreix l’ ocupabilitat en el mercat laboral actual.

A més, també el professorat ha realitzat un total de 5 mobilitats per a formació en Anglaterra, República Txeca i Italia per continuar amb la seua formació, adquirir nous coneixements i competències i adequar-se a les exigències dels nous models educatius europeus.

Erasmus+ ha suposat un abans i un després en la internacionalització de la nostra Escola i hem aconseguit proveir el nostre alumnat i professorat d’oportunitats de formació per a l’Europa del futur.

En aquests moments estem a l’espera de la pròxima convocatòria. Quan isca publicada, afegirem la informació en aquesta pàgina

FCT EUROPA

Què és FCT EUROPA?

És un mòdul de Formació en Centres de Treball de cicles formatius de Formació Professional a Europa, corresponents al Programa de Mobilitat de Formació en Centres de Treball (FCT) Europa de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial.

La Formació en Centres de Treball (FCT) és un mòdul professional obligatori i presencial per a tot l’alumnat de cicles formatius de Formació Professional realitzat en empreses o institucions.

Cursant aquest mòdul professional es permet a l’alumnat conéixer l’organització dels processos productius o de serveis i les relacions sociolaborals en l’empresa, així com observar i exercir funcions pròpies de la professió, i posar en pràctica els coneixements adquirits en l’aula.

En aquest sentit, l’article 21 de l’Ordre 77/2010, de 27 d’agost, estableix que la conselleria competent en matèria d’educació podrà promoure la recerca de llocs formatius en països de la Unió Europea per a la realització total o parcial del mòdul professional FCT. Aixímateix, si l’esmentada realització deriva de projectes emparats per la conselleria competenten matèria d’educació, la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial determinarà el nombre de llocs formatius i la seua distribució per països, els criteris de selecció de l’alumnat participant, la selecció dels centres de treball col·laboradors, els períodes de realització, el règim d’estades i el sistema per al seguiment i control tutorial. Per tot això, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ofereix places per ala realització al Regne Unit, Irlanda i França del mòdul Formació en Centres de Treball(FCT) de cicles formatius de Formació Professional realitzats en centres educatius públics i privats concertats de la Comunitat Valenciana.Per a les persones participants en aquesta convocatòria, l’estada ofereix l’oportunitat derealitzar el mòdul de Formació en Centres de Treball en països amb un mitjà cultural i professional diferent, experiència que comporta un desenvolupament professional ipersonal, factors que, sens dubte, incidiran en la millora de l’ocupabilitat de l’alumnat querealitze el mòdul de FCT en l’estranger.

Des del curs 15/16, el nostre centre es va acollir al programa FCT Europa, i part del nostre alumnat ha realitzat l’FCT en centres de treball ubicats en un país estranger (Regne Unit i Irlanda), comptant amb experiències molt satisfactòries i productives a nivell personal, professional i acadèmic.

IMATGES FCT EUROPA

contacta amb nosaltres

fp la safor

dades de contacte

C/ SANT MARC, 10
Beniarjó, València 46722
Email: escola@fpsafor.com
Telèfon: 962 80 01 45

horaris

De Dilluns a Divendres de 8:00 a 15:00.
Dilluns i Dimecres de 16:00 a 18:00.

Vols informació sobre els nostres cicles formatius?