Durant aquest curs 2020-2021, l’escola de Formació Professional la Safor de Beniarjó ha desenvolupat el PIIE (projecte d’investigació i innovació educativa) “Serpis, escola i vida” sobre el riu amb el mateix nom que passa a la vora del centre educatiu. Tots els cicles formatius i tot l’alumnat ha participat en els tres eixos del programa d’investigació, ja siga en la sensibilització, en el compostatge i en el tractament de la canya.

PIIE (projecte d’investigació i innovació educativa) “Serpis, escola i vida”

Pel que fa a sensibilització, l’alumnat de l’FP la Safor ha fet visites al riu i jornades de recollida de residus. Pel que fa al compostatge, tots els cicles formatius han fet alguna activitat relacionada, com l’alumnat de Jardineria que ha informat i format tot l’alumnat del centre sobre el procés del compostatge casolà, o les infografies sobre els avantatges del compostatge que ha fet l’alumnat de Preimpressió Digital i la difusió a les xarxes socials que ha fet l’alumnat de Gestió Administrativa.

Un element molt important del riu Serpis i que en aquest moment causa problemes és la proliferació de les canyes. L’alumnat ha fet tallers per reaprofitar-les: s’ha fet un estenedor de roba, porta testos, i puntals per als horts… I amb l’alumnat de l’escoleta i l’escola de Beniarjó, s’han creat espantacovits amb canyes i contes sobre les canyes.

PIIE (projecte d’investigació i innovació educativa) “Serpis, escola i vida” FP LA SAFOR

En aquest projecte sobre el riu Serpis i gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Beniarjó, s’ha obert un pas directe des de l’escola al riu, i s’ha fet neteja per recuperar el bosc de ribera.

La setmana passada es va fer una exposició amb tots els treballs fets durant aquest curs i per on va passar tot l’alumnat.

També va visitar l’exposició l’alcaldessa de Beniarjó, Eva Llinares, i el regidor de Medi Ambient, Òscar Barres.