El president de Concoval destaca la singularitat i el fort arrelament a la seua comarca de l’Escola d’FP La Safor

El conseller d’Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha visitat aquest dilluns la cooperativa Escola d’FP La Safor i la cooperativa agroalimentària Green Fruits. El conseller ha estat acompanyat en aquestes visites per membres del seu equip, entre ells, la directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García; i, per part de la Confederació de Cooperatives, han estat presents, Emili Villaescusa, president de Concoval; els vicepresidentes Cirilo Arnandis i Emilio Sampedro; i la directora, Nardi Alba.

La primera parada ha sigut en Escola d’FP La Safor, una cooperativa d’ensenyament amb seu a Beniarjó (València) on s’han reunit amb la seua directora, María Ángels Císcar González, i amb membres del consell rector i professors de la cooperativa. Els responsables d’aquesta cooperativa d’ensenyament assenyalen com un dels seus reptes cooperatius “aprofundir en la implicació de socis i sòcies, que són alumnat i famílies que, sovint estan de pas en la cooperativa”.

Segons el president de Concoval, “es tracta d’una cooperativa molt singular amb un important arrelament en la localitat de Beniarjó i en tota la comarca de la Safor al llarg de la seua trajectòria”.

En les instal·lacions de Coopego, una de les cooperatives integrades en Green Fruits Coop. V., el conseller ha sigut rebut per representants de les cinc cooperatives hortofructícoles que integren aquesta cooperativa de segon grau: Cooperativa Citrícola de La Safor (Coopcisa), de Gandia; la SATNovacitrus, d’Oliva; la cooperativa alacantina Agrícola de Pego (Coopego); la Cooperativa Hortofructícola d’Alzira (Alzicoop Coop.V.); la Cooperativa Agrícola S.C.J. Coop. V. (Copal). Jaime Torres, gerent de Green Fruits ha afirmat que el repte de la cooperativa és “continuar sumant cooperatives”. Cal destacar que els processos de fusió d’aquesta cooperativa de segon grau no han suposat la pèrdua de cap lloc de treball; es tracta d’un cas de “concentració a la manera cooperativa”.

Des de Concoval, el seu president, ha afirmat que “estem orgullosos de projectes com el de Green Fruits que ha fet de la unió i l’aliança la seua estratègia de futur”.

Escola d’FP La Safor Coop. V.

És una cooperativa de consumidors i usuaris dedicada a l’ensenyament amb seu a Beniarjó (València). Va començar en 1968 com a jardí d’infància i en 1975 es va recuperar com a Centre de formació professional. Actualment aquest centre d’ensenyament concertat realitza formació professional dual en les següents especialitats: grau bàsic en Agro-jardineria i composicions florals; graus mitjans en Gestió administrativa, Jardineria i floristeria i Pre-impressió digital i grau superior en Educació Infantil.

Com a cooperativa d’ensenyament, treballa des d’una vocació de servei públic promovent un ensenyament de qualitat, inclusiu i arrelat a la seua comunitat, basat en els valors de la solidaritat, l’ecologia, la cooperació i la coeducació. Quant als aspectes singulars del seu projecte educatiu, destaca per ser un centre familiar que empra una metodologia inclusiva, activa, participativa i basada en l’aprenentatge cooperatiu.

Està integrada en la Unió Cooperatives d’Ensenyament Valencianes (UCEV), entitat de la qual és membre actiu a través de la Comissió ‘La Taula per L’FP’ que, entre altres finalitats, treballa per a promoure el desenvolupament de la FP Dual en el sector empresarial Cooperatiu de la Comunitat.